31 Aralık 2021 Cuma

Lost In Austen//Blogları Canlandırma Projesi Dizi Yorumu^^

Selamlar^^
Blogları Canlandırma Projemizde yılın son yazısına geldik, ilk seferlerdeki o coşku son aylarda olmasa bile biz yapmaya, yazmaya devam ettik. 2022 yılı içinde çok güzel planlarımız var, onu inşallah yılın ilk haftasında duyururuz. <3
Katılan, destek olan herkese çook teşekkürler, eğer katılmak isterseniz bana, bize mail ya da Instagramdan mesaj atabilirsiniz. :) BCP için detayları buradan okuyabilirsiniz. ;)


Gelelim bu ay ki konumuza ve dizimize. :)
Konumuz Zaman Yolculuğu ve Paralel Evren. Ne izlemem ya da okumam gerektiği hakkında düşünürken birinci bölümü izleyip sürekli ertelediğim Lost In Austen aklıma geldi. Sonra yine unuttum film arayışına girdim. Dün yine gezinirken diziye denk gelince fırsat bu fırsat deyip gece geç saatlere kadar izledim. Hem bu yazımın bir daha ki aya, seneye kalmasını da istemedim.
Jane Austen sever olarak çoğu uyarlamasını izledim, okudum. Hepsi birbirinden eğlenceli güzeldi. Ama bu onlardan farklıydı. Gurur ve Önyargı sevdalısı olan Amanda bir gece banyosundan gelen sesle uyanır ve banyoda Elizabeth Bennet'la karşılaşır, meğer banyosunda gizli bir geçit varmış ve o geçitten Gurur ve Önyargı'nın geçtiği döneme gidiyormuş. Başta inanamasa da Elizabeth'in gelmesi ve onun da diğer tarafa geçmesiyle işler karışır.
Bu zaman zarfında sadece olaylara ayak uydurmak istese de istem dışı duygular ön plana çıkınca müdahale etmek zorunda kalır.
İşte dizide buradan sonra başlıyor. Kitaba hem uyumlu, hem değil. O kadar çok yanlış anlaşılmayla ilgili şeyler vardı ki Amanda bile Jane Austen görse bunları tarzı atıflarda bulundu. Sevdiğim yanlış anlaşılmalar oldu mu, oldu. Mesela Wickham dizide en sevdiğim kişi oldu, Amanda bile kankası olacaktı neredeyse. :)


Amanda Price//Jemima Rooper^^


Bay Darcy//Elliot Cowan^^


Elizabeth Bennet//Gemma Artenton^^


Jane Bennet//Morven Chirstie^^


George Wickhem//Tom Riley^^
&
Bay Bingley//Tom Mison^^






İlk karşılaştıkları sahne.




Burada Elizabeth Twilight'dali Alice'e benzememiş mi?


Bu sahne en en en komiğiydi, kız haklı ama asdfghjkl







Genel olarak sevdim, dört bölümden oluşuyor zaten. Dolu dolu geçen bir dört bölümdü. Kitap tam tersi böyle olsaydı Amanda gibi ben de çok kızardım birilerine. Sadece Amanda karakterinin başrol olmasına rağmen gelişen olaylar yüzünden dışarda kalmasına anlam veremedim. Amanda gidişatı değiştireceksin ya da ortamı zaten bozan sensin neden geri plandasın diyesim geldi.
Eğlendim, güzel uyarlama yapmışlar ama öyle ahım şahım bir şey beklemeyin. Alt yazıdan mı yoksa başka bir şeyden mi bilemiyorum ama anlamadığım bazı kısımlar oldu. Anlamış gibi yapıp yorumumu sonlandırayım. :)



BCP'si için yazdığım yazılara ulaşmak için burayı tıklayabilirsiniz. ;)
Blogları Canlandırma Projesi yeni yıl detayları için takipte kalın, şimdiden hayırlı, mutlu sağlıklı yıllar^^
Sevgiyle kalın^^


Buralarda da varım^^


11 yorum:

  1. Sanki bir kaç yerde rastlamıştım. Dizinin ismi tanıdık geliyor. Aşk ve Gurur u ben bu sene okudum ve çok sevdim. Ardından filmini ve dizisini de izlemiştim. O dönemlerde rastladım sanırım. Kalemine sağlık. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu diziyi de izle o zaman seversin bunu da ama beklentin fazla yüksek tutma. ;)

      Sil
  2. Ellerine sağlık farklı bir seçim yapmışsın bu ay. Bu tarz yapımlar hoşuma gidiyor. Ancak soğuk İngiliz kültürü için uygun değilim :/ Ruh halim toparlanmadığı için ertelediğim milyonlar arasına yazıldı bu da
    :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaa neden ki öyle? Ruh halin en kısa sürede düzelsin inşAllah^^

      Sil
  3. Güzel bir tanıtım olmuş. İlginç görünüyor ama bu tarz bana hitap etmiyor pek. İzlenecekler listem kabarık yeterince. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer çerezlik dizi izlemek istersen bakabilirsin ya da Gurur ve Önyargı'yı seviyorsan. :)

      Sil
  4. Romanın içine düşmeli webtoonlar var, pek de severim. Böyle bir mini dizinin olması güzelmiş. Romanın başka bir kurgu olmayıp herkesin bildiği bİr başyapıtı seçmeleri büyük cesaret. Hem yeniden o filmi çekecekler hem de hikayede değişiklikler olacak, seyirci bunu orijinale hakaret olarak görür mü falan. İlginç. Emeğine sağlık, teşekkürler ✨

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gurur ve Önyargı'yı aşırı sevdiğimden, okuyup izlediğimden ben bu konu hakkında bir şeyler söyleyebilirim belki :D Dediğin gibi büyük cesaret ama hoş muydu evet, beni de rahatsız etmedi açıkçası. Eğer orijinale uygun olsaydı kızardım asdfghjkl Çok farklıydı çünkü. :D

      Sil
  5. Bu dizinin yorumunu birkaç blogda görmüştüm. Çok beğenilmediği için izlemek için sabırsızlanmıyorum ama Jane Austen ile ilgili her şeye bayıldığım için uygun bir anımda izleyeceğim. Bir günde izlerim büyük ihtimalle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dizi farklı, haa çok güzel diyemem ama ilginç ve konudan farklı olduğu için keyifli. :) İzlersen yorumunu bekliyorum. :)

      Sil
  6. Konusu hoşuma gitti ama izlersem pek beğenmeyeceğimi hissettim nedense :( Denk gelirsem izleyeceğim ama :)

    YanıtlaSil

Elinizi korkak alıştırmayın.^^ :D