2 Mart 2022 Çarşamba

Goblin//Kim Su Yeon Kitap Yorumu^^

 Herkese merhaba^^
Bu sefer ki yorumum seneler önce çok sevdiğimiz, unutamadığımız Goblin'in kitabını okudum. Kitap çıkalı seneler oldu ama biz yeni aldık sayılır. İlk ikiz okudu beğendi ama ben diğer dizilerin kitapları kadar sevemedim. Nedenini yazacağım. :) Serinin ikinci kitabı var lakin yayınevi listemizde demesine rağmen aradan aylar geçti ve hala ses seda yok. Ya ekonomik durumlardan dolayı çıkarmaktan vazgeçtiler ya da eli kulağında, zaman gösterecek. ;)
Yorumuma başlamadan sorayım, okudunuz mu? İzlemeyen çok az kişi kalmıştır, o soruyu geçiyorum zaten. :)
Not: Yorumumda dizi hakkında spoiler olacağından izlemeyen varsa bakmazsa sevinirim ;)


Dokuz yüz yaşına gelen Goblin artık ölmek ister, bunun içinde kalbine saplı olan kılıcı görüp, çıkarması gereken Goblin'in Gelinini bulmak zorundadır. Ondokuz yıl önce hayatını kurtardığı lise sona giden Eun Jin'in doğum gününde mumları üflemesiyle yanında ortaya çıkar. İlk önce hayatını kurtardı diye bunlar yaşandığını düşünse de kılıcı gördüğünü söyleyen Eun Jin'in artık onu yolca etmesi gerektiğini düşünür, lakin Eun Jin'in düşünceli ve eğlenceli halleri Goblin'i etkilemeye başlamaktadır.


Konu yazmak çok zor yaa, bir de kitaba yazınca iki kat zor oluyor. :D 
Diziyi izlediğimiz için yorumumu çok uzun tutmayacağım. İlk olarak diziden uyarlanan kitapları okuduysanız genel olarak hep senaryodan alınma, yani edebi bir değeri çok olmuyor. Yani öyle akıcı, anlamlı bir kitap beklemeyin, düz mantık gidiyor. Tabii diziye göre biraz iç duygulara bakıyoruz ama Gong Yoo ve Kim Go Eun o kadar iyi oynamışlar ki kitapta geçen duyguları biz hissetmişiz diyoruz. Tabii bazı istisnalar var.
Her önemli olayı okurken özlemişim deyip durdum, hatta şu an ki dizim bitsin izleme gibi bir planım var, bakalım hayırlısı. :)
Instagram hikayemde paylaşmak için gif ararken cidden kitabı bırakıp diziyi izleyesim geldi.

Kitabın sonu Eun Jin kılıcı çıkarınca Goblin onu sert iterek uzağa fırlattığı yerde bitiyor. Spoiler değil, sonuçta diziyi izleyenler biliyor buraları. :D İkinci kitap çıkarsa eğer onu daha çok seveceğim gibi düşünüyorum, aşk, sevgi insanı olduğumdan öyle yerleri okumak daha heyecanlı olacak gibi.
Diziden uyarlamanın bir sürü güzel yanı da var, direkt senaryodan aldıkları için bütün diyolaglar da eksiksiz kitapta oluyor. Mesela benim en çok güldüğü sahne burasıydı. :) 


Hatırlayanlar :D Ne çekti bu oğlan ya. :D

Sonrasında Ölüm Meleği ve Sunny sahneleri o kadar azdı ki varla yok arasında bir şeydi, arada yazar bir sahne yazmış gerisi yok. Oysa ki dizide en sevdiğimiz yerler oralar değil miydi?
İkinci kitap birincinin sonundan sonra daha çok heyecanlı olacak gibi, tabii çıkarsa okuyacağız. :D 




Goblin'in şuradaki hallerine bakar mısınız? Nasıl eğlenceli, şen şakrak ama kitapta bunu hissedemedim. Belki de o yüzden kitabı çok sevemedim. Eun Tak öyle değildi ama onun davranışlarındaki çocuksu halleri daha hissedilebilirdi. :)

Toparlayacak olursam çok sevemedim, oysa ki beklentim gerçekten yüksekti. Hatta bir sürü post itte yapıştırdım, alıntılar sözler çok güzeldi lakin geçmedi bana kitap, anlıyor musunuz.  Kapak seçimleri çok güzeldi, ikinci kitabın kapağı da toplu haldeki olan afiş olursa var yaa ne güzel olur. <3
Ama diğer kitapların yanında üvey evlat gibi durdu bizim Goblin, bu yüzden ciltli olmasını isterdim. Buna değinmeden geçseydim cidden ayıp etmiş olurdum. :P
Almak, almamak size kalmış ama o kadar parayı ciltsiz bir kitaba vermek bilemedim. Sizin için anlamlı değilse o parayla başka kitaplar alın daha güzel olur. :) Yine de tercih meselesi, belki siz seversiniz. :)



Kitaba Puanım 5/3,5^^



Alıntılar^^


Dikkatli git diye vedalaşmadan kayıplara karışmıştı. 
Bir görünüp bir kaybolan bir vedaydı.

*****

Goblin'in ruh haliydi. Onun ruh haline istinaden hava da bir öyle bir böyle oluyordu.


*****

"O zaman tayfun çıktığında ne kadar hüzünlü oluyorsun?"
"O  ben değilim. O dünyanın hüznü..."


*****


Mum dibini aydınlatmaz derler. Sen de benim mumum ol.


*****


Bu evdeki varlıklar ruh hallerine göre biri yağmur yağdırıyor diğeri etrafı donduruyordu.





Kitapta çok okumadık, bari burada görelim de gözümüz gönlümüz açılsın. :D


 

Başka yorumlarımda görüşmek dileğiyle^^





3 yorum:

  1. Hiç dizilerin kitaplarını okumadım ama Goblin için bir istisna yapabilirim, ilgimi çekti. :)

    YanıtlaSil
  2. Dizi yorumu diye girmiştim, kitap çıktı. Ben de "Bir ara bu dizi ne popülerdi. Herkes izlemişti." yazacaktım. Keşke Türk dizilerinin de bu tarz kitapları çıksa. Sevdiğim dizileri mutlaka alırdım ben.

    YanıtlaSil
  3. şuan benim de izleyesim geldi esra:) <3

    YanıtlaSil

Elinizi korkak alıştırmayın.^^ :D