14 Nisan 2022 Perşembe

Josh ve Hazel'ın Sevgili Olmama Rehberi//Christina Lauren Kitap Yorumu^^

 Merhabalar^^
Blogdan o kadar uzun zaman uzak durdum ki telafi etmeye çalışıyorum ama yetişemiyorum. Yine de unutmadan yorumlarımı yapayım da yayımlamak ne zaman olursa. :D
Bu kitabı ilk yazın sipariş vermiştik ama tükendi diye kalkmıştı, sonrasında yine denedik ve bu sefer sonunda aldık. :D İlk olarak da ikiz okudu, o okuduğu zaman merak etmeme sebep bir kaç ipucu verdi. Mesela yazardan biri tam bir BTS hayranı, sonrasında Josh'ın Korece ismi Jimin. :D Kitapta Hazel'ın Jimin'i söyleyememesini merak ettim, sürekli bununla ilgili yazmış çünkü yazarlar. Ve anlayacağınız üzere kitabı iki kişi yazmış, Christina Lauren yazarların isimleri, okurken inanın bunu hiç hissetmedim. Nasıl böyle yazıyorlar, inanılmaz. 


Sadece arkadaşız. Sadece arkadaşız. Sadece arkadaşız.
Eğer yeteri kadar tekrarlarlarsa belki gerçek olurdu.
Hazel Bradford, kolay bir kadın olmadığını biliyordu ve hiç şaşırtıcı olmayan bir şekilde, çoğu erkek de şansını denemeye pek hevesli değildi. Evinde beslediği hayvan ordusundan korkmayanları da patavatsızlıklarıyla kaçırmayı başarıyordu. Eh, eğlenceden anlamıyorlarsa kendileri kaybederdi.
Josh Im, Hazel’la üniversite zamanlarında tanışmış ve onun en ele avuca sığmaz zamanlarına yakından şahit olmuştu. Uçarı ama temiz kalpli bu kadınla yıllar sonra tekrar karşılaştığında, tepetaklak olmuş hayatına onun sayesinde biraz olsun renk gelmişti.
Belki de esas sorun, aşkı çok yanlış yerlerde aramalarıydı.


İlk Hazel'dan başlamak istiyorum, her zaman öyle yapıyorum ama bu sefer belirtmek istedim nedense asdfghjkl Neyse geçelim burayı :P
Hazel Josh ile tanışması hep rezil bir şekilde oluyor. Bunların hepsinden sonra yıllar sonra en yakın arkadaşının partisinden Josh'ı görünce anılar bir bir aklına gelir ve Josh en yakın arkadaşının erkek kardeşidir. Kader denir buna ama Josh ve Hazel aralarındaki çekimi bir yana bırakıp arkadaş kalmaya devam etmek isterler. Zaten Josh o sırada biriyle görüşmektedir, Hazel'ın yapacağı tek şey destek olmak.
Zaman sonra evindeki sorunlar nedeniyle Josh'ın evinde kalan Hazel arkadaşının da kendisi gibi yalnız kalmasını istemez ve çifte randevu mevzusuna başlarlar. Josh Hazel'a bir erkek arkadaş, Hazel ise Josh bir kız arkadaş bulmak zorunda kalırlar. Her randevu saçma bir şekil alır ve hepsi ellerinde patlar. En son ki randevudan sonra maziye giden Hazel ve Josh'ın arasında bir şeyler olur. Bu saatten sonra artık arkadaş olmayacaklarını anlayan karakterlerimizi zorlu sınavlar bekler. ilk olarak Hazel'ın aşırıya kaçan davranışlarını göremedim, sürekli yabani otmuş gibi davranmalarına sinir oldum. Ne bileyim değişik giyinsin, ortamı şaşırtacak hareketler yapsın falan diyeceğim ama yaptığı tek şey fazladan bir kaç kelime söylemesi. Bunu diğer kitaplarda da ya da dizi-filmlerde de gördük, şaşıracak bir şey yok kısacası. Hayvanlara olan düşkünlüğü nedeniyle de garip gösteriliyor Hazel, ne alaka yanii, iki üç hayvanı var ve onlara değişik isim koydu diye farklı biri olamazsın. Değişik olan Hazel değildi, yazarın Hazel'ın normalden azıcık fazla olan davranışlarını uçarı bir şeymiş gibi yazması. 


Josh ise kendi halinde biri, Hazel gibi uçarı kaçarı değil. Sevecen, ailesine bağlı, hatta çok bağlı. Bu hususa birazdan değineceğim. Josh'ın Hazel'a karşı ki davranışı sona doğru tam istediğim gibi oldu ama bu sefer Hazel'ın davranışı sona doğru değişikti. O yüzden duygular konusunda Josh'ı daha çok sevdim, daha çok destekledim.
Hatta arada böyle kıskanç halleri falan aşırı tatlıydı. 
İki karakteri de sevdim, eğlendim ama burada yazarın bir hatasından bahsedeceğim. Josh bir süre evde takılıyor, bunu yazıyorum ki okuyanlar ne demek istediğim anlasın. Oradaki rahat halleri, erkeklerin yaptığı ama bizim iğrenç bulduğumuz şeyleri yazmasıydı. Aşırı rahatsız oldum, hatta şu an yazmadan önce ikizle konuştum ve aynı düşüncelere sahip olduğumuzu fark ettik. O da çok rahatsız olmuş. Tamam gerçekler -_- Ama o kadar para verdiğim ve sevme ihtimalim olan karakterin yaptığı şeyler yüzünden kitaptan soğumak istemem yani. Eğer gerçekleri yazmak istiyorsanız başka kitaplar yazın, biz böyle iyi, temiz, sevecen, düşünceli karakterleri sadece kitaplarda okuyoruz ve bundan memnunuz. Sonuçta bu karakterler gerçek değil, onları okurken mutlu oluyoruz. Öyle bir mutluluğumuz var ve elimizden alınıyor. -_- Bununla yazar alın size gerçekler demiş ama cidden çok rahatsız ediciydi. Okuyup da rahatsız olmayanda ne bileyim asdfghjkl


Bunun dışında bir konuya daha değinmek istiyorum. Son kısımlarda Josh'ın dert ettiği bir konu oluyor, evlenmezse eğer ailesine bakmak görevini kardeşi üstlenir falan. Şimdi senelerdir Kore dizisi izlerim kültürlerinde sağ ve evleri olan anne, babalarını evlendikten sonra yanlarına hiç almıyorlar. Hatta bazı kesim aileleriyle çok az görüşüyor, ayrı hayat kurup öyle devam ediyorlar vs. Böyle yapıyorlar ve anne, babasın evlerine alacaklar. Hatta şu kısmı aileme verelim falan diyorlar. Eğer ikisinden biri olmasa tamam ama yazarlar bunu neye dayanarak yazmışlar aşırı merak ettim.

Bunların dışında rahatsız ya da kafamı takılan bir şey olmadı. Güzel, eğlenceli, akıcı, kafa dağıtıcı kitaplardan biriydi. Diğer karakterlerde kız kardeşi çok sevdim, Hazel'ın annesi için bir şey diyemeyeceğim, hala anlam veremedim o karaktere. :D Sadece Hazel'ın köpeği için masa altında yemek vermesi çok tatlıştı. 
Okuduğum yorumlara göre yazarların diğer kitabını çok seven olmamış, bu daha iyiymiş anladığım kadarıyla. O yüzden yenisi gelene kadar diğerini almayı düşünmüyorum. :) 
Yazarlar çok tatlı bu arada, Instagram'da mesajlara falan cevap veriyorlar falan. <3
Son hakkında yazarlar Türk yazarlara özenmiş olabilirler, sonu için bu kadar yeter. :D
Eğlenceli ve akıcı kitaplar okumak isterseniz listenize ekleyebilirsiniz, sadece kitabın yetişkin içerikli olduğunu bilin ona göre almaya karar verin. :)



Kitaba Puanım 5/4^^



Alıntılar^^

"...Görünüşü aynıydı ama artık yaptığı her kötülüğü hatırlıyor ve onlar için özür diliyordu."


******

Her bahar annemin bahçesinde açan bir çiçek gibi kokuyordu ve bu koku bana hem geçmişi hem de ne kadar aşık olduğumu hatırlatmıştı.




Sırf şu iki alıntı yok diye aylardır şu kitabın yorumunu yayımlayamıyorum. :D Alkış bana :P
Başka yorumlarımda görüşmek dileğiyle^^
Sevgiyle kalın. :)




Buralarda da varım^^



4 yorum:

  1. Bir blog arkadaş önerdiği için listeme aldım. Bu tarz kitaplar sevdiğim için okumak istiyorum. Kitabı iki kişinin yazdığını bilmiyordum ama, o sürpriz oldu. Bana göre iki kişinin bir kitap yazması birinin kitap yazmasından daha zordur. Orta noktada nasıl buluşuyorlar acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi cesaret iki kişi yazmak ama demek ki gerçekten başarıyorlar :) Kafa dağıtmalık çok tatlış ;)

      Sil
  2. Bu kitabı çok sevmiştim, özellikle de Hazel'ı. :)

    YanıtlaSil

Elinizi korkak alıştırmayın.^^ :D