5 Mayıs 2022 Perşembe

Pera Palace'ta Gece Yarısı-Türk Dizi Yorumu//Blogları Canlandırma Projesi^^

 Selamlar^^
Netflix'de çıkan yerli yapımların çoğunu izlemedim desem yeridir, bunu da başta düşünmüyordum ama ikiz izleyelim deyince Ramazan'da izleriz dedim. İzledik ve şimdi yorumumu yazıyorum.
Dediğim gibi yerli yapımları çok izlemedim kıyaslama yapamam ama bu dizi olmuş arkadaşlar. Kendi yerli dizilerimize baktığımız zaman bu gerçekten iyiydi ve arada dağlar kadar fark var. Bir kere fantastik bir yapım, sonrasında hem tarihi hem kısaydı. Şiddet, aldatma, belden aşağı saçmalıklar yoktu. Yayınlandığı zaman çok fazla eleştiriye maruz kaldı, doğrusu bunları okuyunca beklentiyi çok yüksek tutmadım ve bu sayede keyif alabildim. :)




Konusu;
Pera Palas Oteli hakkında yazı yazmakla görevlendirilen genç bir gazetecinin, zaman yolculuğu yaparak Mustafa Kemal Atatürk'e karşı düzenlenen siyasi bir komployu önlemeye çalışırken bulmasını konu ediniyor.


Oyuncular;
Hazal Kaya - Esra
Selahattin Paşalı - Halit
Engin Hepileri
Tansu Biçer
Hakan Dinçkol
Ergun Metin
Clare Louise Frost - Agatha Christie
Jordan J Gallagher - Lover
Yasemin Szawlowski - Sonia
James Chalmers - George


Dizide en çok eleştiriyi alan kişi Hazal Kaya'ydı. Bende bundan korktum açıkçası. Kendisi çok sevdiğim bir insan değil. Yani oyunculuktan tutun düşünce yapısını çok sevdiğim söylenemez. Oyunculuk konusunda da aşırı sert değil mi sizce de? Yani sürekli kaşları çatık, şöyle romantik komedi dizisi, film yok. :D
Burada da yok efendim çok şımarık, yok rolüne olmamış dediler ama, bakın sevmiyorum dememe rağmen bu tarz şey hissetmedim. Tek rahatsız olduğum şeydi ne biliyor musunuz? Kıyafetleri. Yaa diğer oyuncular güzel ve göz kamaştırıcı giyinirken Hazal Kaya için bunlar mıydı yani dedim? Sona doğru biraz toparlamış olsa da yok yani kimdi bu dizinin stilistleri? -_-
Onun dışından gerçekten rolünden rahatsız olmadım, başka biri oynasaydı diyebilirdim ama aklıma bir oyuncuda gelmedi ki. :D Neyse, Hazal Kaya eleştirileri ciddiye alıyorsa ikinci sezonda düzeltir kendini inşallah. :D


Selahattin Paşalı belki de dizinin en söz edilen ismiydi, Atatürk ve ona sarılma olayını atlarsak. :D Yani adamın gerçek ismini bilmediğim için demek dizide bir paşa falan diyorum. :D Gerçekten rolüne uygun biriydi, hakkını vermişti herkesin dediği gibi. İzlemeden önce sağ olsun İkiz sayesinden kendisi hakkında spoiler yedim, belki yemeseydim her şey daha farklı olabilirdi. :P Yine de sevdim kendisini, bu rollere biçilmiş kaftan gibi. ;)



Bir diğer önemli isim, Tansu Biçer.
Başrol Selahettin Paşalı diyebilirsiniz ama ben Tansu Biçer derim. İlk sahneden son sahneye kadar vardı ve büyük rollerde oynadı. O yüzden bana göre Hazal Kaya'dan sonra bu oyuncu gelir. ;)




Şu arka olanları yeşil perdeyle falan yapmışlar yaa ağzım açık kaldı. Çok iyi bence, acaba yabancılardan yardım aldılar mı? İnşallah değildir çünkü çoook iyi. Yani bu ne ki diyebilirsiniz ama bizim şu konuma gelmemiz bile güzel bence.


Buradaki kıyafeti güzel bak. :D


Ve Atatürk... <3




Genel olarak dediğim gibi güzeldi, her bölümü heyecanlıydı. Sona geldiğinde  ağzımız açık kalıyordu genelinde. Tabii bunların yanında kafa karıştırıcı şeyler olmadı mı oldu, hatalar var mıydı vardı ama öyle göze batan şeyler değildi. Bence benim gibi beklentiyi yüksek tutmazsanız ve ön yargısız başlarsanız büyük zevk alırsınız. :)
Dijital platformda belki de en iyi fantastik dizi diyebilirim ama izlediğim. Atiye vs. izlemedim bu arada. Hakan Muhafız'ıda. :P Hor gördüğümden değil ama sevdiğim tarzlar değil ve o oyuncularla devam ederlerse biraz zor güzel diziler yaparız. Bunun gibi orijinal, genç oyuncuları seçersek bence daha güzel yapımlar olacak gibi. Mesela şimdi yeni bir dizi gelmiş. Kıvanç Tatlıtuğ seviliyor ama ne bileyim hiç izleme isteği gelmedi. :/ Biraz ilgi çekici olsalar? Neyse, dünyaya her türlü dizilerimizle açılıyoruz, sadece böyle orijinal yapımlarla açılsak daha güzel olur. :)
Bu arada konudan çok dizi hakkında düşüncelerimi yazdım, spoiler falan olur diye çok değinmedim. :)
Dizinin sonu on numara bitti :P Şimdi biz ikinci sezonu nasıl bekleyeceğiz? :D
Not: Netflix dizisi olduğu için bazı şeyler yoktu, çok şaşırdım. :P Ve ne olur ikinci sezonda daha güzel bir afiş yapsınlar asdfghj O ne ya :D



Blogları Canlandırma Projesinde bir ayı daha geride bıraktık, Mayıs ayının konusu Rus Edebiyatı ya da Spor. Şimdiden bir kaç şey aklıma geldi ama bakalım. :)
Yeni yazılarımda görüşmek dileğiyle^^
Not: BCP için diğer yazılarımı okumak isterseniz Tık Tık. :D




Buralarda da varım^^


5 yorum:

  1. Daha önce bir yerde daha rastlamıştım. Oradan öğrenmiştim çok fazla eleştiri aldığını. Konu cidden irjinal duruyor. :)

    YanıtlaSil
  2. Alışık olduğumuz tarzda Türk dizilerine göre sahiden de çok farklı bir diziydi, hepimizi şaşırttı. Bence de sıkıntılı noktaları vardı ama keyifliydi :) Tansu Biçer çok iyi oyuncu cidden.

    YanıtlaSil
  3. Ben diziyi atlayarak izledim. Çok hoşuma gitmediği için baştan sona izlemek içimden gelmedi. Dizinin en güzel tarafı Selahattin Paşalı'ydı bence. Onu izlemek çok keyifliydi :-)

    YanıtlaSil
  4. yaa çok merak ettim hemen izlemem lazım güzel bir seçim olmuuş :)

    YanıtlaSil
  5. Çok olumsuz yorum okuduğum için izleyesim gelmedi, dediğin gibi beklentisiz izlersem belki severim :)

    YanıtlaSil

Elinizi korkak alıştırmayın.^^ :D