2 Temmuz 2022 Cumartesi

Suyun Gazabı//Elise Kova Kitap Yorumu^^

 Merhabalar^^
Nasılsınız?? Nasıl geçiyor günler, beni sorarsanız çok dolu değilim ama boşta kalmıyorum. Anlamıyorum neden asdfghj Büyük ihtimal geç uyuyup geç kalktığımdan, buna bir düzen getirmem lazım. Sizlerde bu durumdan muzdarip misiniz?
Bugün gündüz temizlik yapıp daha fazla geç kalmayayım diye yorum yazmaya başladım, en son sık sık yorum paylaşayım diyordum yine yorumlar üst üstte geldi. :/ 
Suyun Gazabı serisinin dördüncü kitabı, finale son bir kaldı. Artık yavaştan bitiyor Hava Uyanıyor serisi. İlk olarak seriyi kutulu aldık, eğer tek tek alsaydık devam eder miydim hala düşünüyorum. Geçen senelerde yine toplardım belki ama şu an ki fiyatlara bakınca öncelliği başka kitaplara verirdim. Seri güzel, konu güzel ama uzatmaya gerek var mıydı bilmiyorum. Zaten yazarın maşallahı var yapmaz dediğimiz şeyleri yaptı sürekli. Çıldırıyorum -_- Ama zekide, mesela sonları öyle bir yazıyor ki devam etmek zorunda kalıyor insan.


Vhalla, Kuzey’i Solaris İmparatorluğu’nun ellerine teslim etmiş ve vurulduğu zincirlerden kendini aşkı pahasına kurtarmıştı. Ancak yaptığı bu fedakârlığın savaşı bitirmek yerine başka bir cepheye taşıdığından bihaberdi. Gizli güçler gölgelerin ardında pusuya yatmışken Rüzgârgüdücü’ye bağlı kadim plan ise işlemeye başlamıştı. Vhalla yıkım getirecek bu oyunda bir kukla olmamak için içindeki ateşi tekrar harlamak zorundaydı.

Şimdi dördü yazacağım için ilk üç hakkında spoiler verebilirim. Şimdiden uyarıyorum ilk üçü okumadıysanız kitabın konusunu bile okumadan bırakın derim.
Üçüncü kitabın sonunda ortalık karışmış, Vhalla özgürlüğüne kavuşmuştur ama Aldrik'ten ve büyüdüğü saraydan ayrılmak zorunda kalmış kuzeye gitmiştir. Bir süre ayrı kalmak istese de yanında tuttuğu Kristal balta sebebiyle işler karışmıştır ve peşindeki düşmanlarından kurtulmak zorundadır.
Vhalla bu sefer beni fazla sinir etmedi, hikaye olması gerektiği gibi gitti, hatta Aldrik ve Vhalla'ın arasındaki olanları takdir ettim.
Son kısımlarda kızdım ama, nasıl tanıyamadım diye çok kızdım. :/ Bakalım son kitapta neler olarak. Bir kaç tahminim var, büyük ihtimal yazar bizi şaşırtmayacak.


Aldrik kitabın yarısına kadar yoktu, sonradan ortaya çıkınca ben şok. Yanında nişanlısı var, burada var yaa nasıl üzüldüm. Sanki benim sevdiğim adamın yanında nişanlısı. İşte yazarda sağ olsun bu bölümü çok güzel yazmış. Aldrik son zamanlarda geldiği ve kitabında olaysız geçtiğini düşünürsek çokta önemli kısımlar olmadı diyebiliriz.

Yazara bir karakter için sayıp sövmek istiyorum, yaa zaten gerçek hayat yeterince zorken neden yani neden!!! Kitapta bir yaşanan ihaneti bir de bu kısmı hiç sevmedim. Önceki kitaplarda Aldrik'in sadık arkadaşını öldürmüştü bu yazar, şimdi başka biri. Ne oldu, başın göğe erdi mi Elisa Kova?


Kitap genel olarak sakin geçti, yukarıda da dediğim gibi neden bu kadar uzatılmış bu seri anlamış değilim. Doğrusu arayı açtığım zaman çok şey unutuyorum, fantastik ve distopya serilerinde hep böyle oluyor. Art arda okumak sıkıcı, arayı açınca da unutuluyor işte.
Üçüncü kitaba göre sevdim, hatta ikinciye göre bile. Çünkü Vhalla şatoya geri dönüyor ve ilk kitaptaki gibi geçiyor hayatı. Birinci kitabı çok severim, o ilk tanışmalar, gül bahçesi, Vhalla'ın gücünü keşfetmesi vs. Seri bittikten sonra Hava Uyanıyor'u bir daha okurum belki.
Siz seriyi okudunuz mu? Okuduysanız en sevdiğiniz hangisi?
Birazda sohbet edelim, tavsiye etsem zaten serinin dördüncü kitabı, zaten buraya kadar geldiyseniz son kitabı da okuyup bitirin. :D
Son olarak serinin önceki okuduğum kitaplarını merak ediyorsanız Buraya tıklayabilirsiniz. :)


Kitaba Puanım 5/4^^





Alıntılar^^


"Ve seni hala seviyor?"
Soru bir an durulmasına neden oldu. Vhalla her ne kadar üzerine düşünmek istemese de sorgulaması lazımdı: Bu doğru muydu?
Gözleri görmek istemiyordu, zihni bunu reddetmek istiyordu fakat yüreği her zerresiyle cevabı biliyordu.


*****


"Biz umutsuz vakayız, senle ben," diye fısıldadı Vhalla.
"İlla biri için umutsuz olacaksam, senin için olayım, Vhalla Yarl".



*****


"Güç ne iyi ne de kötüdür, silahı şövalyenin ya da kasabın aracına dönüştüren şey insanın yüreğidir."




Seriyi bitirmeden yorumu yayımlamam güzel olacak. :D
Yeni yazılarımda görüşmek dileğiyle^^



Buralarda da varım^^

1 yorum:

  1. Ben de yakın zamanda okudum seriyi. Üçüncü kitabın finalini fazla dramatik bulsam da sevmiştim. Bu nedenle devamında neler olacağını merak ettiğimden büyük bir heyecanla okudum. Öyle büyük bir kopuş yaşadıktan sonra Aldrik in hiçbir şey olmamışcasına böyle davranması hoşuma gitmemişti. Aynı mesele ilk kitapta Vhalla ya Uyanış için yardımcı(!) olduğunda da oldu. Bir anda süt dökmüş kediye dönmüştü. Vhalla nın durumu iyi kavraması ve olası bir savaşa sebep olmamak için aralarındaki sınırı belirtmesi güzeldi. Ve bahsettiğin kayıp... Üzücüydü. Onun da hayatının aşkını bulması okumak isterdim. :)

    YanıtlaSil

Elinizi korkak alıştırmayın.^^ :D