15 Mart 2021 Pazartesi

Altın Oğul//Pierce Brown Kitap Yorumu^^

 Merhaba^^
Dizi ve film yorumlarım şöyle dursun ben unutmadan kitap yorumlarımı yazayım. :D Onların da sırası gelecek inşAllah. :D Kitabım çok sevilen Kızıl Yükseliş serisinin ikinci kitabı. İlk kitabı geçen sene bu zamanlarda ya da daha geç bir zamanda okumuştum. Hayran kalmıştım hem yazarın zekasına hem konuya ama gelin görün ki bu kitap tam tersi oldu, hiç ilk kitap gibi değildi. Kızıl Yükseliş yorumu için Tık Tık!
Birinci kitap aynı Açlık Oyunları gibiydi hatta ondan da daha iyiydi ama gelin görün ki ikinci kitap gezegenler arası mevki savaşına döndü.


Altın yüzlerden oluşan bir denizde sürükleniyorum. Burada sadece güçlü olan hayatta kalabilir. Sadece akıllı olan yönetebilir. Hâlâ oyun oynuyorum ama bu, oyunların en ölümcülü. Ben yüzyıllardır köleleştirilen halkımın kılıcıyım. Bağışlamayacağım. Ve unutmayacağım.
Mars Enstitüsü'ndeki amansız rekabetten zaferle çıkan Darrow, namı diğer Azrail, yönetici seçkinler arasında saygın bir konuma yükselmiş, en zalim ve zeki Altınlara; Eşsiz Yaralılara katılmıştır. Ancak Darrow onlardan biri değildir: Geleceğin yalanlar üzerine kurulu olduğu, trajediyle dolu, unutamayacağı ve affedemeyeceği bir geçmişi vardır.
Sistemi içeriden yıkma hedefine ulaşmak için herhangi bir Altın değil; en iyi, en güçlü, en zeki, en vazgeçilmez Altın olmalıdır. Halkını aydınlığa çıkarmasının başka yolu yoktur ancak bu yol boyunca attığı her adım, Darrow'un kendi gölgesini biraz daha karartacaktır.

Darrow konuda da dediği gibi Altınlar arasından yükseliştedir ama o sırada yaptıkları gerçek dışı savaşta büyük kayıp vermesi Mars'ın başkanını hiç memnun etmez, hatta Darrow bunu beklemiyordu, biz de. Ama ne kadar iyi olursanız olun Altınlar için başarısızlıklar kabul edilemez. Darrow tam her şeyden vazgeçeceği sırada beklenmeyen bir yerden yardım alacak ve kendini bambaşka bir savaşın ortasından bulacaktır.
Dostları olduğu kadar düşmanları da çoktur Darrow'un ama en büyük düşmanlığı en sonda okuyoruz. İkiz okuduğum sırada çok şaşıracaksın dedi ama cidden bu kadarını beklemiyordum. Darrow'un duruşunu seviyorum, diğer karakterler gibi ben her şeyi yaparım, ederim triplerinde değil. Kaybettim mi ağlıyor, üzülüyor, ayağa kalkmayı biliyorum ama ne zorluklarla. Hakiki karakter bence Darrow ama yazar bu sefer karakterinin hakkını veremedi.


Kitapta başta da dediğim gibi mevki için savaş başlıyor Mars'ta, Darrow ise tam ortalarında. Burayı işte sevemedim arkadaşlar, ben daha çok içlerindeki entrikalar dönecek falan diyordum ama yok uzay mekiği, yok maviler, griler vs derken kafam allak bullak oldu. Bir de kitaba başladığım zaman aradan 2-3 sene geçtiğini okuyoruzç Bu kısımda Darrow eğitim almış, düşmanları daha da çoğalmış vs. vs. İşte en sevdiğim diğer kısım. Ya ben oraları da okumak istiyordum, bir de öyle bir yazmış ki yazar sanki arada başka kitap vardı da biz serinin sırasını şaşırdık. Aşırı saçmaydı, okudukça sinir oldum. Zaten çok fazla karakter var, o karakterin ismi, lakamı derken çorbaya döndü resmen kitap. 
Kısacası aradığımı bulamadım bu kitapta, sevmedim, sevemedim. Sonu zaten başka bir şeydi. Yazar herhalde şok bir sonla bitireyim de bari üçüncü kitabı okusunlar demiş olabilir. Okurum evet ama ikiz okuduktan sonra. :D 

Sevemediğim kitaplar için uzun yorumlar yapamıyorum, zaten neden yapayım. :P Yazar o kadar karışık konu yazmasına rağmen kitap akıyor gidiyor, bu yönünü seviyorum yazarın ama hayal kırıklığı büyük yaraladı beni. :D Şimdi Kitap Tutkusu'dan B.ablam okuyor, bakalım nasıl beğenecek mi? Belki de sadece ben beğenmemiş olabilirim. Yorumlarınızı bekliyorum o zaman. :) 



Kitaba Puanım 5/3,5^^




Alıntılar^^


"Bir yalanı yakalanana kadar herkes dürüsttür."


*****


Ben gerçekten Azrail'dim. Kendimle ilgili bütün şüphelerim silindi ve ruhuma süzülen lekeyi hissettim.


*****

Dostlarımın benim için öleceği gibi onlarda onun için ölürdü. Sonuçta, en yakın dostların bile sana ihanet edebilecekse, bütün dünyaların gücünü elinde tutmanın anlamı neydi ki?




Evet güzel alıntılar değil mi? Yazarın kalemi gerçekten güzel ama işte çok fazla hayal kırıklığı da var.
Bir yorumda böylece biter, başka yazılarımda görüşmek dileğiyle sağlıcakla kalın^^




Buralarda da varım^^




9 yorum:

  1. Ben de haklı buldum seni, özellikle geçen yılların anlatılmaması konusunda.. Yine de 3. kitaptan önce çok ara verme bence çünkü çok hızlı unutuyor insan, sonra kim baştan okuyacak bunu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok saçma değil miydi? Bakalım, ikiz okuyor, belki ben de kısa zamanda okurum ama şu anlık öyle bir niyetim yok. :D

      Sil
  2. Ben ilk kitabı okumuş ve çok sevmiştim. Devam kitaplarını sonradan aldım ama araya zaman girince devam etmek zor oluyor. 😂 İlk kitabı tekrar okumam gerek. Umarım yazar son kitapta toparlar. Kalemine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh ah o ilk kitap neydi öyle. Yazara halen daha saydım varsa ondandır yani. :D Tekrar başlamazdım herhalde, çok güzel ama bitmiyor. :D

      Sil
  3. Bu seri hakkında pek bilgim yoktu. Ukitap'ta biri takas teklifi yaptı, ben de kabul ettim. Üç kitabını aldım. Seri daha fazla kitaptan oluşuyormuş ama henüz dilimize çevrilmemiş. Serileri arka arkaya okumayı sevdiğim için şimdilik bekleteceğim. Hele dediğin gibi çok isimli ve detayları unutulan bir kitapsa hiç başlamam :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Art arada okursan belki seversin, ilk kitabı ben çok sevmiştim. Devamı var ama üç kitapla bitiyor olaylar diye biliyorum, bakalım şimdi ikiz son kitabı okuyor ne diyecek sonu hakkında. :D U kitaptan almana sevindim, para vermemişsin en azından. :D

      Sil
  4. Ben de iki kitap arasında aradan çok zaman geçmesini sevmedim... Bakalım 3. kitapta da Darrow'u 5 yıl sonra mı göreceğiz :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. asdfghjk umarım 5 yıl olur, ya 10 yıl olursa ne yaparız. :D

      Sil
  5. Bu seriyi okuyacaksak eğer hepsini art arda okuyup bitirmemiz gerekiyor, yoksa ya benim gibi unuta unuta okunuyor ya da senin gibi tekrardan okunması gerekiyor. Zamana yazık. :D Bizde indirimleri kovaladık, yoksa çok pahalıydı. Hatta ciltli istedim ama iyi ki karton kapak almışım diyorum. :D

    YanıtlaSil

Elinizi korkak alıştırmayın.^^ :D