4 Şubat 2020 Salı

Harry Potter ve Azkaban Tutsağı//J.K Rowling Kitap Yorumu^^

Selam^^
Harry Potter serisini tamamlamayan nadide insanlardan biriyim, şu an yorumunu okuyacağınız kitap ise serisinin üçüncü kitabı. Seriyi seviyorum, her kitabın ayrı olayları, yeni karakteri barındırması bir diğer sevdiğim kısmı. Bu kitabın ise yeri şu anlık ayrı, nedense ilk iki kitaptan daha çok sevdim, sürekli merak edip okumak istedim. Bu da sevdiğimi gösterir bence. :D
Şu anlık elimizde serinin  dördüncü ve altıncı kitap var. O sıra altıncı kitap daha ucuzdu aldık. :D Yavaş yavaş seriyi tamamlıyor gibiyiz. :D


 Sirius Black adında azılı bir katil, tüyler ürpertici Azkaban kalesinde tam on iki yıl boyunca tutsak kalmıştır. Tek lanetle on üç kişiyi birden öldüren Black'in, Karanlık Lord Voldemort'un hizmetkârı olduğuna kesin gözüyle bakılmaktadır. Bir yolunu bulup Azkaban'dan kaçan Black'in peşinde olduğu bir tek kişi vardır: Harry Potter. Harry, büyücülük okulunun sihirli duvarları arasındayken, arkadaşları ve öğretmenleriyle birlikteyken bile güvende değildir. Çünkü aralarında bir hain olabilir.

Kitabın her başlangıcında şu teyze ve enişteyi görmesek olmaz mı ya, her kitapta sinir ediyorlar  insanı ama sonunda hak ediyorlar. :P Cezaları aşırı komikti ve sonuna kadar hak etmişlerdi. Bu sefer ki olayımız Azkaban'dan kaçan Sirius Black'in Harry'nin peşinde olması ve herkesin Harry'yi korumak için neler yaptığını anlatıyor.  Harry başta bu adamla pek ilgilenmese de sonradan geçmişte yaşananları öğrendikten sonra büyük acılar çekiyor. Bir kaç kez okula girmeyi başaran Sirius Black başta Harry olmak üzere herkesi tedirgin eder. Harry için bu okul yılı pek iyiye gitmemektedir. Quidditch maçlarında kupa kazanmak için canları pahasına çalışan Gryffindor'ları da büyük sürpriz beklemektedir.
Unutmadan bir de Harry'yi Sirius Black'den daha çok rahatsız eden Ruh Emiciler var. Çok iğrenç yaratıklardı, hele son sayfalarda yaptıkları. Dumbledore hiç sevmiyor, hatta Hogwarts'dan uzak tutmak istiyor ama Harry'yi korumak zorundalar.
Son olarak Hagrid. Kitapta en sevdiğim karakteri bu kitapta çok üzüyorlar, O Malfoy'ları bana verin. Şımarık velet. -_-


Kısaca konu böyle. Diğer kitaplara göre bir tık olaysız geçmiş olsa da dediğim gibi en sevdiğim bu oldu. Son kısma kadar yaşanan olaylar, arkadaşlıklar arasındaki sıkıntılar, öğretmenlerin yardımları ve kötü kalpli olup puan kırmaları(anladınız diye umuyorum. .-_-) hepsi yine burada vardı.
Yeni gelen karakter için bir şey demek istemiyorum, her kitapta yeni karakter her zaman şüpheli konumunda olduğu için hakkında bir şeyler yazarsam spoiler olur, o yüzden okuyanlar anladı, okumayanlarda okuyunca öğrensin derim.
Hermione'ın sırları, Ron'ın faresinin kayboluşu, hızır otobüs ve dahası. Hepsi serinin daha iyiye gittiğinin kanıtı gibi. Bakalım devam kitaplarda daha ne kadar şaşıracağız. :D


Yazarın kaleminden bahsetmek artık gülünç gelir, eğer sevmeseydim devam etmezdim. :) Aşırı yetenekli biri ki zaten başarısı bunu kanıtlıyor. Filmle bütünleştiği zaman ise muazzam bir eser çıkıyor ortaya. Aslından kime ne anlatıyorum, bence herkes biliyor. :)
Şu anlık filmi henüz bitirmedim, kitabı okudukça acaba şurayı nasıl çekmişler deyip baktım, o yüzden izlemiş gibiyim ama ekstra film yorumu da gelecek. Sadece şu anlık bitmediği için daha sonra ekleyeceğim buraya. şunu da demek istiyorum ki filmler görsel açıdan çok iyi olsalar da kitaplar her zaman en iyisi. <3
Sonu hakkında diyeceğim şu ki önceden az da olsa yediğim spoiler nedeniyle şaşırtmadı ama oraları okuyunca eğlendiğimi söylemek isterim, bazen bilmek daha iyi oluyor.^^



Kitaba Puanım 5/5^^


Alıntılar^^


Ne kadar sıra dışı olursa olsun, Harry Potter o anda herkesin hissettiklerini hissediyordu: Ömründen ilk kez, o gün doğum günü  olduğu için mutluydu.


*****


"Şey... daha biz birinci sınıftayken, Harry, yani genç, tasasız ve masumken..."
Harry gülmemek için kendini zor tuttu. Fred ve George'un hayatlarının herhangi bir döneminde masum olduklarından şüpheliydi.
"-şey, en azından şimdikinden daha masumken -......"


*****


Harry, Ron ve Hermione bakıştılar. Hagrid'in "ilginç yaratıklar", diğer insanlarınsa "korkutucu canavarlar" dediği şeylere hiçbir zaman onunla aynı gözle bakmamışlardı. Öte yandan, şahgaga da pek öyle gözükmüyordu. Hatta Hagrid'in standardına göre basbayağı şirin sayılırdı.






Harry Potter ve Azkaban Tutsağı yorumu böylece biter, başka yazılarda görüşmek dileğiyle^^
Filmini izlediği zamanda güncelleyeceğim.^^


Buralarda da varım^^





12 yorum:

  1. Bu sene tekrar okumam gerek. Baştan sona kaç kere okusam bile doyamıyorum. Lupin benim favorilerimden. Keyifli okumalar. ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seriyi bitirip tekrar okur muyum bilmiyorum ama seviyorum^^ Teşekkür ederim. :)

      Sil
  2. sanırım serinin çocuk serisinden çıkıp yetişkin kitapları arasına geçtiği bölümüdür bu bence..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet öyle bir hava vardı, bakalım devam kitaplarda neler olacak. Merak ediyorum^^

      Sil
  3. Yiaaa ben hala okuyorum off Harry kitaptan çıkıp yeter bitir artık şu kitabı diyecek kıvama geldi :D Olayları bildiğim için daha hızlı gider diye umdum ama benden yavaşı kaplumbağa galibasıı. Bu akşam en azından yarısına gelmeliyimmm!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy bilirim o hissi, elinden kalır bitmek bilmez. :D Ama okumaya devam et yakında biter, Fighting!! :D

      Sil
  4. Filmlerini izlediğim ama kitaplarını okumadığım bir seri :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitaplarını da okumanı öneririm^^ Kitaplar daha eğlenceli. :)

      Sil
  5. Keşke HP hafızam silince ve ben her seferinde yeniden başlasam ki yapmadığım şey değil hep yaparım :). Yine de o ilk heyecan başkadır ya kıskandım seni, keşke ben de ilk kez okusam yine yeniden :). Bu kitap da benim başucu kitabımdır :).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel etki bırakmış sen de <3 Şu an kendimi şanslı hissettim, iyi ki yeni başlamışım seriye. Ama çoğu şey içinde geç kalmışım. :D Devam kitaplarının da bu kadar güzel olması dileğiyle. <3

      Sil
  6. Ben bütün seriyi okudum ama buna rağmen en sevdiğim kitap Azkaban Tutsağı'dır. Seride en sevdiğim iki karakterle bu kitapta tanışıyorduk. Kitabın sonunda çok şaşırmıştım ve çok beğenmiştim. Seninle beraber o günleri hatırlamış oluyorum :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdilik benim de en sevdiğim oldu. :) Ne güzel^^

      Sil

Elinizi korkak alıştırmayın.^^ :D