31 Ağustos 2020 Pazartesi

Geekerella//Ashley Poston Kitap Yorumu^^

Merhaba^^
Yeni blog tasarımına tamamen geçiş yapmadan yorumlarımı yapsam iyi olur. Yenisini beğendiniz mi? Şahsen yenilikler güzel oluyor ama eksikleri ile eskiyi aratıyor. Tabii bu ilk kullanıma açtıkları zamandı, şimdi istediğim bir kaç şeyde gelmiş. Bakalım tamamen olunca alışmaya çalışacağız, sonuçta bize soran olmadı. :P
Şu an boş oturuyordum ve neden yorum yazmayayım, boş vaktimi değerlendireyim dedim ve başladım yeni bitirdiğim kitabımın yorumunu yazmaya.
Tanyeri-Zifir'i okurken bir anda eğlenceli bir şeyler okumak istedim, Geekeralla'yı almak çok istiyordum ama pahalı olduğu için bıraktım, sonran U Kitap'dan çok uyguna buldum, kitap öyle iyiydi ki bir kez daha U Kitap'la tanıştığıma sevindim. Sonra başladım Geekeralla'ya. Normalde böyle heyecanla başladığım kitaplar hep hayal kırıklığı oluyordu, bu kitap tam tersi oldu. Çook beğendim, klasik Külkedisi masalından uyarlama ama yazarın direk bu konu üstünden değildi daha farklı olaylarla yazması çok hoşuma gitti.

Yıldız ışığım, bu gece istediğin herkes olabilirsin.
Elle Wittimer, babasını kaybettikten sonra içine düştüğü cehennemden sadece Yıldızalanı ile kaçabilen gerçek bir geekti. Yeni çıkacak olan filmin tanıtımı için yapılacak kostüm yarışmasını gördüğünde, kaderinin onu çağırdığını hissetti. Sihirli Balkabağı’na, biraz tuhaf olsa da bir arkadaşa ve bir çift cam ayakkabıya ihtiyacı vardı.
Aynı anda genç aktör Darien Freeman, sinirli bir hayran tarafından “çekici bir sersem” olarak yaftalanmadan önce hayatının rolünü aldığını düşünüyordu. Büyük gün yaklaştıkça kendini daha da fazla sahte hissetmeye başlamıştı, ta ki onu aksine inandıracak bir kızla karşılaşana kadar.
Saatler gece yarısını vurduğunda, gerçek hayatta masallar mutlu sonla biter miydi?

Elle, aynı masaldaki gibi anne ve babasını kaybetmiş, üvey annesi ve ikiz kardeşleriyle bir başına kalmıştır. Üvey annesi ve kardeşlerinin baskısı ile hayatını devam ettirmeyen çalışan Elle'in en büyük hayali on sekiz yaşını doldurup üvey annesi ve kardeşlerinden kurtulmak. Bunun yolu da kostüm yarışmasından geçmektedir.
İşte burada yazar masalın biraz farklı olmasını istemiş ve hayali bir dizi yazmış. Dizi gerçekte var mı bilmiyorum, araştırdığım zaman farklı bir film çıkıyordu, o yüzden hayal ürünü deyip geçiyorum. İşte bu diziye Elle hayran, babası ve annesinin tanışmasına vesile olan diziyi hayatından çıkarmayan hatta onun için blog'da yazan Elle'nin şans ayağına gelecektir, hatta bu şans arkadaş ve aşk kazandıracaktır.
Masalı bilmeyen yoktur, Sindirella sessiz sakin, karşılık vermeyen bir tip, doğrusu bu tarz uyarlamalarda az da olsa ağzının payının verilmesini isterdim. Neden karakteri her uyarlamada bu kadar silik okuyor ya da izliyorum. :/ Bir tanede dişe diş, kana kan diyen Sindirella çıksın ortaya. -_-
Gelelim başrol erkek karakterine, bu sefer prens beklemeyin ama ondan eksik kalır yanı yok dediğimiz role sahip Daniel. Kendisi yeni ünlü olmuş bir oyuncu. Çektiği diziden sonra sürüsüne bereket hayan kitlesiyle ününe ün katacak filmde rol alır. Çok fazla olumsuz yorum ve blog yazısı alsada gizemli arkadaşından destek alarak filmini çeker.


Çok fazla iç savaş versede sonunda kendi yolunu bulmasına sevindiğim karakterlerden biri oldu, Elle içinde aynısı geçerli. Mesajlaşma olayındaki tavrını çok sevdim, belki de kitapta beni kendine çeken en güzel yanı mesajlaşma kısmıydı. Ona da birazdan değineceğim.
Diğer karakterlerden üvey anne ve kız kardeşleri boğmak istedim ama en çok Elle'i. :P
Sonrasında yabancı dizilerde, kitaplarda aşına olmamız için gözümüze gözümüze soktukları eşcinselimizde vardı. Olmaz mı zaten, elinden gelse yazar bütün karakterleri öyle yapacakmış da cesaret edememiş belli ki. Tavrım belli arkadaşlar ben karşıyım, yabancılar için bir şey diyemem adamlarda din, mezhep yok ama benim inancım buna karşı. Ne kadar okuduğum çoğu kitapta olsa da alışmayı düşünmüyorum. Zaten her okuduğum kitabı on kere kontrol ediyorum ki acaba kitap öyle mi diye. En son o konuda ağzım yandı da. Neyse.



Gelelim tekrardan kitaba, biraz önce ki mevzu haricinden ben çok sevdim kitabı, sadece sonu AŞIRIIII aceleye gelmiş, yazar hadi yazıp bitireyim demiş ve bitmiş.
Biraz daha buluşma sahnelerini izleseydik ey Ashkey Poston, fazla kısa tutmuşsun.
Çoğu okur tereddüt ediyor ama eğlenmek ve hemen bitecek çerezlik kitap istiyorsanız birebir.
Bir de masal tarzı kitaplara düşkünseniz işte bu kitap tadından yenmez.
Mesaj olayını da anlatayım bitsin yorum. Şöyle ki Daniel gitmek istemediği bir etkinlik için numara arar ve ona mesaj atar, tahmin edin kim? İşte o mesajdan sonra her kafaları karıştığında, üzüldüklerinde telefonlarına koşarlar. Çok sevdim, belki de kitabı sevmeme vesile olan en büyük etken bu mesajlardı. <3
Kitap şu anlık 3 kitaptan oluşuyor, ilk 2 kitap bizde var. İkinci kitabı okumayı düşünmüyorum, hem olumsuz bir sürü yorum aldı hem de karakterler için almak istemiyorum ama kapak ŞAHANEEE^^
Üçüncü kitap çıksın bakalım, konusunu beğenirsem belki alırım. ;)



Kitaba Puanım 5/4^^




Alıntılar^^


-- Eğer ikimiz de aynı gökyüzüne bakıyorsak, birbirimizden GERÇEKTE ne kadar uzak olabiliriz ki? Bu kocaman evrende aynı kaya parçasında olmamızın ihtimali ne?





Başka yorumlarda görüşmek dileğiyle^^



Buralarda da varım^^



12 yorum:

  1. lisede olsaydım muhtemelen üstüne atlardım ama şuanda çok ilgimi çekmedi :D Yine de güzel yorumun için teşekkürlerrr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lise biteli 10 sene oldu, yine de okuyorum, üstüne atlıyorum. :D

      Sil
  2. Yeni blogger hakkında bende herkese soru sormayı düşünmüştüm ama ha bugün ha yarın kaldı,iyi yapmışsın değinmekle.ben hiç beğenmedim:) bundan önce de bi yenilik yapılmış ve şimdi kullandığımız hale dönüştürülmüştü bu halini de sevmiyorum.yani ben beğenmedim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenilmedi ama kaçınılmaz son. Kesin gelecek :( Yenilenmeler gelecek, umarım daha iyi olur.

      Sil
  3. yeni blog tasarımın cok tatlı :)

    YanıtlaSil
  4. Bloğun yeni versiyonunu bir hafta kullandım. Blog okuması yaparken iyiydi ama yazı yazmaya çalıştığımda zorlandım. Bu yüzden eski haline döndüm. İlerleyen zamanlarda bir daha denerim belki. Şu an canım yenilik yapmak istemiyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle ya da böyle yeniyi kullanacağız. :/ Arada açıyorum yeniyi ama eski çok seviyorum. :/

      Sil
  5. U kitap a senin sayende bende katıldım fakat bu alış veriş işlerini anlyamadığım için henüz alamadım kitapp 😇 bunuda kısa zamanda almayı düşünüyorum çok güzel kitaplar var sendee 😍😍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim^^ Ben de başta hiçbir şey anlamamıştım, aldıkça alışıyor insan. ;)

      Sil
  6. U kitabı ilk defa duydum. Bu kitabı Fangirl kitabına benzettim sanki :) Favori kitaplarımdan :D Buna da bakacağımm teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fangirl'ü okudum ama bu onun gibi değil, farklılıkları çok var. :) Ben Eleanor&Park daha güzel. :)

      Sil

Elinizi korkak alıştırmayın.^^ :D