27 Aralık 2020 Pazar

Hava Uyanıyor//Elise Kova Kitap Yorumu^^

 Selam^^
Bu aralar her şeyi boş verdim, daha doğrusu her şeyden kastım örgüyü. Şu anlık örgü için tükenmişlik sendromu çekiyorum, satış yaptığımızı biliyorsunuzdur, sipariş olmayınca canım hiç örgü örmke istemiyor. Bez çanta işlemesi yapıp, dikimini yaptım, yeni kumaşa kılıf işleyip diktim, bir kaç gündürde boş takılıyorum el işi konusunda yoksa üç gündür blogla ilgileniyorum. :) Bu da güzel bir şey, kendimi çok sıkmadan dönüş yapmak istiyorum örgüye, ya sipariş olur ya da canım nasıl bir şey isterse artık. :)
Gelelim yoruma, Hava Uyanıyor serisi son zamanlara büyük indirimleri görünce okurların çoğu aldı, bizde hediye olarak birinci kitap vardı ama devamı yoktu, okumamıştık da. Şu an ki fiyatına göre bile uygun olan bir fiyatla bizim oldu seri, arkadaşlar kapaklar harikaaaa <3
İkiz okuduktan sonra ben de fazla arayı açmadan okudum ve bayıldımm. Ben okuduğum zamanda ikiz ikinci kitabı okuyordu ve bana dedi ki ikinci de çok iyi. Ay ben nasıl dayanacağım şimdi. Art arda seri okumak hiç hoşuma gitmiyor, o yüzden araya bir kaç kitap alacağım artık. Şu an bu kitaptan sonra ikinci kitabımı okuyorum, bakalım ne zaman okurum. :)



Solaris İmparatorluğu, başkenti birleştirmeye bir zafer uzağındaydı ve nadir görülen büyüsel bir yakınlığın sahibi, on yedi yaşındaki kütüphaneci çırağı Vhalla Yarl savaşın seyrini değiştirebilirdi.
Vhalla, Büyücüler Kulesi'ndeki gizemli büyü topluluğundan uzak durması gerektiğini bilerek büyümüştü ve kitapların sessiz dünyasında oldukça mutluydu. Ancak farkına varmadan, gelmiş geçmiş en büyük büyücülerden biri olan Prens Aldrik'in hayatını kurtardıktan sonra, yavaş yavaş onun dünyasına doğru çekildiğini hissediyordu. Şimdi önünde vermesi gereken zor bir karar vardı: Ya büyüsünü kabul edip bildiği hayatı terk edecek ya da büyücülükten defedilip eski haline dönecekti. Gölgelerde dolanan kudretli güçlerle birlikte, Vhalla'nın kararsızlığı ona sandığından çok daha fazlasına mal olacaktı.

İlk olarak diyeceğim şu ki kitabımız ergen fantastik kitaplar gibi değil, niye bunu özellikle yazdım diye sorarsanız artık ergen tarzı fantastik okumak istemeyen çok okur var.
Karakterlere bakacak olursam, Vhalla kendi halinde, sarayda kütüphane çırağı olarak çalışıp, yaşamaktadır. Savaşın devam ettiğini ve çok yoğun şekilde yağan yağmurlu bir gece de prensin yaralandığını duymuştur. Bütün kütüphane çırakları iş başına düşüp prens için şifalar bulmaya başlarlar.
Vhalla kendini o kadar kaptırır ki etrafta herkesin işinin bittiğini anlayamaz, ama o sıra başında birinin durduğunu görür. Büyü cübbesi giyen adamdan korkan Vhalla daha ne olduğunu anlamadan adamın dedikleriyle şok olur.
O dakikadan sonra büyücü olduğunu bilen ama buna inanmayan Vhalla ile karşılaşıyoruz. Vhalla'yı bu kısımda anladım, büyücülük için çok olumlu konuşulmadığı bir yerde büyücü olduğunu öğrenmesi onu şaşırttı ama kendiside acayip zeki biri, ne yaptı etti izni kopardı çünkü Vhalla'ın gücü yıllardır gözükmeyen ve var olan kişileri de öldürülmesi gereken büyülerden.


Baştan anlamaya çalışır ve bütün büyücülük kulesi seferber olmuştur, bu takiplerden, kontrollerden bıkan Vhalla'a zaman sonra mektup gelmeye başlar, işte bu sefer işler daha da karmaşık hale gelecektir.
Bu kısımda atılan mektupların kime ait olduğunu siz keşfetin, ben az çok tahmin etmiştim.
Vhala'yı sevdim ama verdiği kararları onayladığım anlamına gelmez, istemediği hale yok diyemediği yerler çok oldu. O kısımlara sinir olsam da yazar bu, yazmış ki devamı olsun. Güçlü bir karakterler karşı karşıyayız ama bazen geldi ki kırılma noktaları beni benden aldı. Okuyunca ne demek istediğimi anlayacaksınız.
Gelelim Veliaht prense. Canımız ilk başta fazla haşindi asdfghj sonradan tatlış olmuş olsa da ik başlarda Vhalla'ya yaptıklarını ne biz unuturuz ne de Vhalla. Yine de Veliaht prensin bu kadar naif oluşu çok tatlıydı. Acaba sarayda neler dönüyor?
Veliaht prens hakkında pek fazla bir şey yazma taraftarı değilim, ikinci kitabı okuyup, unutmazsam orada birazcık bahsederim. Konuda az da olsa bahsetmişler, o yüzden bende yazsam sıkıntı olmaz. Kendisi de büyücü ve büyü gücü ateş wuuuu
Ateşin içine atlıyor resmen, yazarı bu yüzden daha çok sevdim asdfghjklş


Diğer karakterlerden fazla bahsetmeye gerek var mı bilemiyorum, ikinci kitapta görürsek eğer o zaman bahsederim. Sadece bir arkadaş vardı ki, çok şüphelendim ondan ama sonu kötü oldu be. Üzüldüm. Kim olduğunu söylemeyeceğim tabii ki, okuyup öğrenin.
Belki onuda ikinci kitabın yorumu da bahsederim, sonuçta birinciyi okuyanlar ikinciye gelecek. :)
Tabii iyi olanların yanından kötülerde vardı, o karakteri daha çok görecek gibiyiz ve ben baya sinir olacak gibiyim. Hiç sevmedim. -_-
Bir de Küçük prens var arkadaşlar... Umarım daha çok görürüz kendisini ama bizi şaşırtarak değil, bu kitapta nasıl şapşikse öyle devam etsin lütfeeeen. :D

Okuyan ve çok seven çok olduğu için beklentim yüksekti, karşıladı mı? Evet bence, çok fantastik okuyan ve seven olarak bir seriye daha hayran kaldık. En sevindiğim nokta ise serinin tamamı elimizde var. 💗💗
İlk satırlarda biraz adapte olmakta zorlanmış olsam da konuyu, yazarın kalemini çok sevdim. İkinci kitabı aşırı merak ediyorum, bakalım Vhalla'ın başına neler gelecek.
Ben ilk kitabı sevdim, seride bu güzellikle giderse okuma yanından yat asdfghjk
Yorumumdan sonra karar size kalmış, almak isterseniz uygun fiyatları kollayın çok fazla oluyor. ;)


Kitaba Puanım 5/5^^



Alıntılar^^


Normal davran, diye kendisini azarladı. Ama bir çırak ve bir prens arasındaki normal olan neydi?



*****


"Ağabeyinin ona olan iyilik borcunu ödemesini istediğini söyledi,"
"O ikisi... Hep biri diğerinin ona borcu olduğunu iddia ediyor." 




Başka yorumlarda görüşmek dileğiyle^^




Buralarda da varım^^

7 yorum:

  1. Ben yetişemedim size. :) Araya kitaplar ve blog düzenleme girdi. :) Bloğumdaki (yeniden eskiye doğru) tüm yayınları gözden geçirip resimleri elden geçiriyorum. Eğlenceli bile sayılabilir. :)
    Ben seriyi peş peşe okumayı sevenlerdenim ve elimde sadece üç kitabı var. :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bir de o sorun var, ya ben hiç düzenlemeyi düşünmüyorum. Önüme denk gelirse bakarız. :D
      Uygun fiyata satılıyordu geçenlerde alsaydın keşke. :)

      Sil
  2. Okumak istediğim çok seri var. Şimdilik bunu pas geçiyorum. Senden böyle farklı kitaplar öğrenmek çok güzel oluyor ama. Öneri için teşekkürler :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederimm^^ İlerde okursun o zaman, güzeldir. :)

      Sil
  3. Uzun zamandır ben de böyle okumamıştım ve çok beğendim. Devamı daha güzel olacak diyorlar ama bakalım. İlk kitaptan dene, eğer beğenirsen devam et derim eğer böyle seçiciysen belki tatmin etmez. :)

    YanıtlaSil
  4. Yazılarını keyifle okuyorum. Yorumların çok içten ve samimi. Ellerine sağlık 😊

    YanıtlaSil

Elinizi korkak alıştırmayın.^^ :D