24 Aralık 2020 Perşembe

Yansıma-Luda Kuka//Deniz Erbulak Kitap Yorumu^^

 Selam^^
Yeni yorumlarım gelmeye devam ediyor, yeni yıl gelmeden bu yorumları bitirsem iyi olur. Şu an bile hem film izliyorum hem de yorum yazmaya çalışıyorum. İzlediğimiz filmde çok güzel.
Kitabımıza gelecek olursak Deniz Erbulak en sevdiğim yazarlardan, şu an devam ettiğim iki serisi var. Bu da onlardan biri, bu ikinci kitap. Birinci kitabın yorumunu Buradan! okuyabilirsiniz.
Kitabın ana konusu editörlüğünü yaptığı kitabın içine girip, karakterlerle olayların seyrini değiştiren Hande'nin yaşadıklarını anlatıyor. Son kısımda olanlardan sonra merak etmiş olsam da okumak geç oldu.


Yansıma devam ediyor!
Belki de burada yalnızsındır.
Aslına bakarsan bence hep yalnızdın.

Tuzaklar, Üzerine Basılmak İçindi,
Ölüm, Peşine Düşülmek İçin.
Gerçek, Yok Sayılmak İçindi,
Ve Hayal, Bizzat Yaşanmak İçin!


Konusu hakkında pek bir şey yazılmasada zaten birinci kitabı okuyanlar ikincisini az çabuk anlamış olur. Burada Hande yazarın Nadven için yazdıklarını okuduktan sonran soluğu Lande'de alır. Nadven'in kuleden atladığını bilen Hande orayı bulmayı kafaya koymuştur ama işi çok zordur. Gece dışarı çıkmak yasaktır ve davranışları oraya ait olmadığını göstermektedir. Değişik yaratıklarla karşılaşan Hande kendini çok kötü hissedip, yaşadığı psikolojik sıkıntılarını tekrardan yaşadığını düşünen Hande bizi de,daha doğrusu beni de bu psikolojiye soktu. Acaba okuduklarım doğru mu, gerçekten bunları Hande yaşıyor mu yoksa kendi düşündüğü gibi hayal ürünü mü kafam karıştı.
İşte bu yüzden seviyorum bu yazarı.
Nadven'i kitabın yarısında görüyoruz, çok fazla kitaba dahil olmasa da olduğu kısımlarda Hande'ye nasıl yardım etti, nasıl destek oldu anlatamam. Çünkü bilinmez, korkunç olan Lande'de tek dayanağı Nadven.


Birinci kitapta olayları, Yansıma kitabının içine nasıl girdiğini ve gelişen olayları öğreniyoruz, bu kitapta ise Hande'nın artık her şeyin farkında olup Lande halkına ve Nadven'ı yardımlarını okuyoruz. Şu an bu yorumu okuyorsanız birinci kitabı okuduğunuzu düşüneceğim. Öyle de olmalı bence, eğer tam tersi olursa baya spoiler yediniz. Kitaba dahil olan Mate karakterimiz .ok az gözükse de neleri değiştirip, nasıl bir karakter olduğunu üçüncü kitapta öğreneceğiniz gibime geliyor. Bakalım. Bu arada olayların kimlerin neden olduğunu, bu yansıma nedir necidir tam olarak öğrenemesekte dahil olanları az da olsa okuyoruz. Yazar biraz gizem katmak için Hande'nin patronundan, doktorundan, annesinden ve Yansıma yazarından bahsetmiş, daha doğrusu onların neler yaşayıp, neler düşündükleriniz bir kaç bölüm okuduk. Hepsi şüoheli gözümde. Zaten Hande'nin geri dönüşünden yaşananlar, Hande kadar ben de şok oldum. Bakalım devamından neler olacak.


Okudukça ürperdiğim yerler çok oldu arkadaşlar, bu sebeple yazarın kalemine daha hayran oluyor insan. O hissi yaşatıyor çünkü, sanki orada bizde varız gibi. 
Eğer yazarın kalemiyle tanışmak isterseniz bu biraz ağır gelebilir, o yüzden Derindekiler serisini daha çok öneriyorum. Üçüncü kitabı ne zaman okurum bilmiyorum ama gerçekten seviyorum bu yazarı, hatta aklıma Aşkın Ötesinden geldi, tekrar okumak için ellerim kaşınıyor. :D Öyle çok sevdiğim kitap. Acaba şu an okuduğum kitaptan sonra okusam mı? :)



Kitaba Puanım 5/5^^




Alıntılar^^


Kıza gözlerini son kez sapladı. Sonra hızla çekti. Tuhaf bir vedalaşmaydı bu. Can Yakan ve neden yaktığını hemen anlaşılmayan.


*****


En çok Nadven'in yanında yaşadılarının halüsinasyon olduğunu fark etmekten korkuyordu. En çok onun gerçek olmamasından... ve en çok diğer hayatının gerçek olmasından.
Her şey birbirine karışıyordu artık.





Alıntılarım vardı ama post it yapıştırmadığım için hepsi karışmış. Bu kadar oldu ne yazık ki. :/


Buralarda da varım^^




8 yorum:

  1. İlk kitabı okumadığım için yazının hepsini okumadım, şöyle bir göz ucuyla baktım sadece. Ya ben bu yazarı nasıl fark etmedim daha önce. :) Gerilim-gotik ağırlıklı yazıyormuş sanırım. Konusu çok hoşuma gitti. Göz atacağım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence sen seversin, kalemi gerçekten çok iyi. Herkes okusa keşke. :)

      Sil
  2. eline sağlık.
    bu arada önerdiğin diziyi izledim. quen ring'li olanı. fena değilmiş ama çok klişieydi:) teşşkkür ederim öneri için:)

    YanıtlaSil
  3. Türk yazarların kaliteli kitaplarını görmek çok hoş gerçekten. Ben birinci kitabı okumadım ama senden keşfetmiş olmuş. Araştırmaya yapayım biraz ehehhee Ellerine sağlık. :)

    YanıtlaSil
  4. Yazarı daha önce okumadım ama takip ettiğim bloglardan biliyorum. Hatta Kitap Eylemi yazarı çok sever. Taaa o zamandan okuma listeme eklemiştim ama henüz kısmet olmadı. En iyisi kitap satış sitelerinde favorilerime ekleyeyim. Orada indirimde görürsem alır okurum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de eklemelisin, gerçekten güzeldir. :) Hem kalemi çok güzel hem seçtiği konular çok farklı, seversin bence. :)

      Sil

Elinizi korkak alıştırmayın.^^ :D